Solana (SOL) satanlar için risk artıyor

Solana (SOL), FTX satış endişeleri nedeniyle bir günde %5 düştü. Mevcut trader işlemleri, fiyatın hızlı bir şekilde toparlanması durumunda 125 milyon doların tehlikede olduğunu gösteriyor.

CoinGlass verilerine göre fiyat hareketine, Solana'nın açık pozisyonunda (OI) son 30 gün içinde %40'lık bir düşüş eşlik etti. Açık faiz 9 Mayıs'ta 1,78 milyar dolara düştü.

OI'deki keskin bir düşüş genellikle yatırımcıların kripto para biriminin yönünden emin olmadıklarını gösterir. Bu durum aynı zamanda uzun işlemlerde de düşüşe neden oluyor.

Ancak Solana'nın son dönemdeki düşüşlerden sonra hızla toparlandığını unutmamak gerekiyor. Aynı durum tekrarlanırsa 100 milyon doların üzerindeki kısa pozisyonlar tehlikeye girebilir.

Geçtiğimiz ay SOL, fiyatın 24 saat içinde düşüp %5 arttığı günler yaşadı.

19 Nisan'da Solana, Bitcoin'in 20 Nisan'daki halving etkinliğinden hemen önce, saatler içinde hızlı bir şekilde 157 dolara yükselmeden önce benzer bir %5 kayıp yaşadı.

Benzer şekilde Solana'nın fiyatı %5 artışla 157 dolara çıkarsa 125 milyon dolarlık açık pozisyon tasfiye edilecek.

Eğer 157 dolara geri dönerse önemli sayıda kısa pozisyon risk altında olacak. Kaynak CoinGlass

Solana'nın 7 Mayıs'ta düşüşe başlamasından sadece birkaç gün önce, kripto para tüccarı CryptoAce, X'teki 13.400 takipçisine SOL fiyatının “direnç kutusunun içinde” olduğunu söyledi. CryptoAce, reddedilmesi durumunda fiyatın 142,50 dolara düşebileceği yorumunu yapmıştı.

Solana'nın son zamanlardaki düşüşü, FTX'in aynı gün borsanın varlıklarını sattıktan sonra kurbanlara ödeme yapmak için yeterli fona sahip olduğunu duyurmasından kaynaklanıyor olabilir. İflas eden borsada büyük miktarda SOL coin bulunuyor.

Bu, kripto para piyasasında rüzgarın zayıflamasıyla birlikte Korku ve Açgözlülük Endeksi'nin son 24 saatte 13 puan düşerek 9 Mayıs'ta 54 puana ulaşmasıyla geldi.

Solana ve Ethereum arasında devam eden rekabetteki yeni keşifler de kısa vadede fiyata etki etmiş olabilir.

8 Mayıs'ta Cointelegraph, Solana ağının işlem ücretleri açısından Ethereum ağını geçme yolunda olabileceğini paylaştı; Bu durum Solana'nın ETH'ye karşı söylemini zayıflatıyor.

7 Mayıs'ta Solana'nın 2,8 milyon dolarlık toplam ekonomik değeri, Ethereum'un 3,1 milyon dolarlık toplam ekonomik değerine yakındı.

Bu yazı yatırım tavsiyesi veya tavsiyesi içermemektedir. Her yatırım ve ticaret hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir