Özkan Uğur’un adı müzik stüdyosunda yaşatılacak

8 Temmuz 2023’te hayatını kaybeden Mazhar-Fuat-Özkan (MFÖ) üçlüsünün ünlü sanatçısı Özkan Uğur, Özkan’ın adı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Bayrampaşa’daki Büyük İstanbul Otogarı’nda kurduğu müzik stüdyosuna verildi.

Genç müzisyenlerin eserlerini ücretsiz olarak kaydedebilecekleri Özkan Uğur müzik stüdyosu, İBB Tesisler Bakım Onarım Müdürlüğü tarafından iki katlı olarak tasarlandı.

Toplam 125 metrekare kullanım alanına sahip olan stüdyoda öncelik gençlere ve amatör müzisyenlere verildi. Randevu ile çalışacak stüdyoda talep eden kişi veya gruplara çalışma, prova ve ses kaydı ücretsiz olarak gerçekleştirilecek.

Stüdyonun açılışına Özkan Uğur’un eşi Aysun Aslan Uğur, oğlu Alişan Uğur, oyuncu Zafer Algöz, müzisyen Ayhan Sicimoğlu, oyuncu İzzet Öz ve İBB çalışanları katıldı.

Açılışın ardından stüdyoyu ziyaret eden ve genç müzisyenlerin şarkılarını dinleyen Aysun Aslan Uğur, gözyaşlarını tutamadı. Uğur daha sonra müzisyenleri tebrik etti. Stüdyoda kayıt yapan ilk grup, solist Volkan Atasoy, gitarist Tayyar Ahmet, Janberk Özsezer ve davulcu Ata Candaş Özgür’den oluşan “Devir” müzik grubu oldu.

“ÖZKAN’IN ACILARINI SANATA VE MÜZIĞE DÖNÜŞTÜRMEK İSTİYORUZ”

Eşi Aysun Aslan Uğur, “Tabii ki şu anda çok duygusalım açıkçası. Nasıl söyleyeyim, Özkan’ımız öldüğünden beri şüphesiz büyük bir duygu yoğunluğu yaşıyoruz. Ama hep konuştuğumuz bir şey vardı. Ağlayalım, ama faydaya dönüştürün. Özkan’ın acısını sanata, müziğe dönüştürmek istiyoruz. “Dönüştürelim. Aslında bu ilk adımdı. Bu teklifin büyükşehir belediyesinden gelmesi çok hoşumuza gitti. Biz gerçekten çok beğendik o yüzden ücretsiz olması çok önemli” dedi. Oğlu Alişan Uğur ise şöyle konuştu: “Bugün gerçekten çok duygulandık. Eminim babamın ruhunu çok sevindirdiler, biz de öyle yaptık. Bu stüdyonun 7’den 70’e herkese ücretsiz olacak ve kapılarını açacak olması gerçekten “Mükemmel ötesi. Size ne kadar teşekkür etsek azdır. Umarız kayıtlar buradadır.” “Hiç bitmiyor. Burası müzisyenlerle dolu ve harika şarkılar çıkıyor. Onları dinliyoruz.” dedi.

“BU GENÇLER İÇİN İNANILMAZ BİR FIRSAT”

Zafer Algöz“Özkan abi zaten tam bir sanatçıydı. Sadece müzik sektöründe değil, oyunculuk anlamında da çok başarılıydı. Tuttuğu her enstrümandan ses çıkarabilen, olağanüstü yeteneklere sahip bir insandı. Bilmiyorum. Dünyada onun gibi bas, gitar çalan, şan çalan, sahnede performans sergileyen birini tanıyorum: “Hareket getiren, hayat katan bir adam görmedim. Özkan gerçekten bu anlamda çok güzel bir örnekti. Allah ruhunu şad etsin. Bu anlamda onun adına böyle bir stüdyonun açılması ve müzik sektöründe çalışan arkadaşlarımızın, genç kardeşlerimizin buraya ücretsiz olarak gelip albümlerini kaydedebilmeleri çok güzel” dedi.

Açılışta hazır bulunan ünlü müzisyen Ayhan Sicimoğlu, Özkan Uğur’un çok mütevazı olduğunu belirterek, şunları söyledi: “Çaldığımızda anlayacağız. Bunun akustiği falan oluşturulmuş. Kulağa şöyle geliyor. Yarı canlı, yarı cansız, yarı kör efendim. Mikrofonlara falan bakmamız lazım. Onlar’ “Bilgisayarlar tarafından yapılıyorlar, eski kasetler artık yok. Bilgisayar programı önemlidir. Mikrofonlar önemli, onlara bakmamız lazım. Buradan görebildiğim kadarıyla. “Uzman değilim ama çok güzel görünüyorlar” Bu gençler için hayal bile edemeyeceğiniz bir fırsat. Biz gençken nerede yapardık, nasıl yapardık, ne kadara mal olur, ne kadara mal olur bilemiyorum. Artık buranın ücretsiz olması gençlere çok büyük bir hediye” dedi. dedi.

“BURADA İLK OYNAYAN BİZ OLDUĞUMUZ İÇİN BİZE RUHSAL OLARAK ÇOK KATTILAR”

İlk stüdyo kaydını yapan ‘Devir’ grubunun solisti Volkan Atasoy, “Onun anısına böyle bir yerde çalmak bizim için çok önemli. Çünkü onlar birçok müzisyenin idolü. Ve burada ilk çalanların biz olmamız manevi olarak da bize çok şey kattı. Yani “Finansal açıdan zaten çok zor. Yani öğrenci olduğumuzu varsayarsak bu daha da zor.” “Kötü. Çünkü fiyatlar çok yüksek ve yeterli saat alamıyorsunuz. Burası bunun için mükemmel. Çok keyifli bir prova geçirdik.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir