Çok uluslu bankacılık ve finansal hizmetler şirketi DBS Bank'a ait olduğu iddia edilen bir kripto cüzdanında, yaklaşık 650 milyon dolar değerinde 170.000'den fazla Ether bulunuyor.
30 Mayıs'ta blockchain analiz firması Nansen, Singapurlu bir bankacılık kurumu olduğunu iddia eden bir Ethereum “balinasını” yakaladı. Nansen'e göre söz konusu adres Singapur'un en büyük bankalarından biri olan DBS'ye ait. Nansen, kripto cüzdanının bugün Ether (ETH) tutarak 200 milyon dolar kar elde ettiğini tahmin ediyor.
Cointelegraph yorum almak için DBS Bank'a ulaştı ancak hemen yanıt alamadı.
DBS Portföy yatırımcıların varlıklarını elinde tutuyor mu?
DBS Bank, ETH'nin kendilerine ait olup olmadığını henüz doğrulamasa da bazıları bu cüzdanın DBS'nin kurumsal yatırımcılar için açtığı dijital borsaya ait olabileceği yorumunu yaptı. Bir topluluk üyesi, cüzdanda tutulan ETH'nin banka varlıkları değil, yatırımcılar adına tutulan varlıklar olabileceğini belirtti.
Cointelegraph, bilgiyi nasıl elde ettiğini sormak için Nansen'e ulaştı ancak henüz bir yanıt alamadı.
2020 yılında DBS Bank, kripto para ticareti ve saklama hizmetini ve menkul kıymet token tekliflerini yürütecek bir platformu duyurdu. O dönemde DBS Exchange, borsanın herhangi bir varlık tutmayacağını ancak yatırımcılara saklama hizmeti sunacağını açıklamıştı.
Banka şunları söyledi: “Tüm dijital varlıklar, saklama hizmetleriyle dünya çapında tanınan DBS Bank'ta saklanıyor.” O dönemde DBS, Bitcoin (BTC), Bitcoin Cash (BCH), Ethereum Classic (ETC) ve ETH dahil olmak üzere büyük kripto para birimlerini de destekleyeceğini vurguladı.
DBS Bank'ın kripto para bölümü kurulduğu günden bu yana oldukça başarılı oldu. DBS, 2022 yılında bankanın dijital borsasındaki Bitcoin satın alımlarının dört kat arttığını duyurdu. Haziran 2022'de toplam işlemler, Nisan 2022'ye kıyasla iki kattan fazla arttı.
DBS Bank'ın işlem hacmi artıyor
DBS, 2023 yılında Bitcoin işlem hacminin %80 arttığını açıklarken, banka bunu 2022 yılındaki kripto para birimi çöküşlerine bağladı.
Temmuz 2023'te DBS Bank, dijital yuan işlem aracını kullanıma sundu ve kurumsal müşteriler için ilk işlemini gerçekleştirdi. Çin şubesi DBS Bank China, işletmelerin merkez bankasının dijital para birimini (CBDC) kullanarak ödeme almasına olanak tanıyan e-CNY ticaret çözümünü başlattı.