Ankara'da kadın liderlerin sayısı ikiye katlandı – Son Dakika Siyasi Haberler

31 Mart'ta yapılan yerel yönetim genel seçimlerinde ülke genelinde kadın liderlerin sayısı neredeyse yüzde 100 arttı. Daha önce 1.134 olan kadın lider sayısı bu seçimle birlikte 2.150'ye çıktı. Türk Kadın Muhtarlar Derneği Başkanı ve Ankara Çankaya İlçesi Kültür İlçe Başkanı Serpil Erenoğlu31 Mart seçimlerinde kadın liderlerin sayısının önceki seçimlere göre iki kat arttığını söyledi.

Erenoğlu, Ankara'nın en büyük ilçesi Çankaya dahil tüm seçim bölgelerinde kadın grup liderlerinin sayısının arttığını söyledi. Erenoğlu, Çankaya'da daha önceki seçimlerde 123 şefin 48'i kadın şef bulunurken, son seçimlerde bu sayı 62'ye çıktı. Yani Çankaya'nın liderlerinin yarısı kadın. Bu çok hoş. Keçiören, Etimesgut ve Mamak'ta da kadın liderlerin sayısında artış yaşandı. Yenimahalle ilçesine bir kez daha 15 yeni kadın muhtar eklenerek ilçedeki kadın muhtar sayısı 36'ya çıktı. “Ankara'da kadın muhtar sayısı 125'ten 225'e çıktı.”

'DONNA MUHTAR MAHALLE GÜZEL'

Erenoğlu, 13 yıl önce kurulan bir dernek olarak hedeflerinin kadın lider sayısını artırmak olduğunu, bu anlamda bir sonraki yerel seçimlerde sayının daha da artacağını ifade etti. Umudumuz bu sayının daha da artmasıdır. Kadın derneği olarak kuruluş amacımız bu sayıyı daha da artırmaktır. Neden artmasını istiyoruz? Çünkü mahalleler çocukların ve kadınlarındır. Dolayısıyla kadın liderler mahalleleri yönetmeli. Bir kadın eli ve bir kadının bakış açısıyla dokunulduğunda çevreyi ve mahalleyi çok daha güzelleştirir. Kadın muhtarlar olunca muhtarlık makamı rahatlıkla gelip konuşabileceğiniz bir yer haline geliyor. Kadın kadına daha yakındır. Kadın kadının kız kardeşidir. “İyi komşu ilkesiyle mahalle muhtarları olarak hareket ediyoruz” dedi.

Kadın liderler olarak farklı bir harekete giriştiklerini belirten Erenoğlu, şöyle konuştu: “Elbette sorunlarımız var. Onların sorunlarını dinlediğimiz gibi vatandaşlara da sorunlarımızı anlatabiliyoruz. Bazen onlardan da destek alabiliyoruz. Birbirimize yardım ederek hayatımızı kolaylaştırmaya çalışıyoruz. Patronun erkeği de kadını da yok ama biz kadın muhtarlar olarak farklı bir hamle, farklı bir güç, farklı bir dokunuş yaparak bu işi ileriye taşıyoruz” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir