ABD'li işadamı TikTok'u satın almak istiyor: Sosyal medya için sağlık uyarıları gerekli

Bu haberin ilk yayınlandığı dil İngilizcedir.

Frank McCourt, sosyal medyanın bir “salgın” olduğunu söyleyerek TikTok'un algoritmasının farklı şekilde şekillendirilebileceğine inanıyor.

REKLAM

Tik tak Satın almak için teklif veren ABD'li işadamı Frank McCourt, sosyal medyayı ergenlerin ruh sağlığına önemli zararlar veren bir “salgın” olarak nitelendirdi.

McCourt, sosyal medyanın tütün ürünleri gibi sağlık uyarıları yayınlaması fikrini güçlü bir şekilde desteklediğini söyledi.

Frank McCourt bu Pazartesi günü Kanada'nın Toronto kentindeki Çarpışma Teknolojisi Konferansı'nda şunları söyledi. Amerikalı Genel Cerrah Vivek MurthyNew York Times'da yayınlanan “Sosyal Medya Platformlarında Neden Uyarı Etiketi İstiyorum” başlıklı yazıya katıldığını söyledi.

McCourt Global kurucusu, “Burada yetişkinler olarak bizim sorumluluğumuz açıkça gelecek nesli korumaktır” dedi ve şöyle devam etti:

“Genel cerrahımız bu soruna dikkat çekiyor. Birçok kişi de aynı şeyi yapıyor. Sanırım bu hareket biz burada otururken oluyor.”

“Hepinizi buna katılmaya davet ediyorum, çünkü bazı şeyleri değiştirmek ve bu alternatifi yaratmak için gereken budur. Teknolojiyi düzeltmemiz gerekiyor.”

Amerikan Psikoloji Derneği tarafından 2019 yılında yapılan bir araştırma, 2008'den 2017'ye kadar genç yetişkinler arasında sosyal medya kullanımı arttıkça intihar düşüncesi veya intiharla bağlantılı diğer sonuçları olan genç yetişkinlerin oranında %47'lik bir artış olduğunu ortaya çıkardı.

Ocak ayında Meta CEO'su Mark Zuckerberg, ABD Senatosu'nda ifade verdiği duruşmada, çocuklarının intiharlarına veya istismarına katkıda bulunduğunu söyleyen ebeveynlerden özür diledi.

Güvenlik kaygılarını öne süren ABD Başkanı Joe Biden, Nisan ayında Çinli ByteDance şirketi ABD merkezli bir alıcı bulmadığı sürece TikTok'u yasaklayacak bir yasayı imzaladı.

McCourt, “Çin'in kontrolünü ve parasını başka bir devletin kontrolü ve parasıyla değiştirmenin hiçbir şeyi çözeceğine inanmıyoruz” dedi.

TikTok'un algoritması, kullanıcının gördüklerine ve beğendiklerine göre kişiselleştirilmiş video önerileri sunuyor. Ancak McCourt, kişisel verilerin kontrolünü kullanıcının elinden alan bu modelin zararlı olduğunu söyledi.

“İnsanları bu yeni protokole taşıdığımız farklı bir modele inanıyoruz. Buna DSNP (Merkezi Olmayan Sosyal Ağ Protokolü olarak bilinen açık bir protokol) adı veriliyor.”

“Verilerimizin kullanılmasına izin verelim, böylece yeniden temsile ve ekonomik değere sahip olabiliriz. Seçim, ses ve paylaşım, bence sahip olmamız gereken İnternet bu. Sonra da oluşturduğumuz algoritmalarla teknolojiyi kullanacağız.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir