BM, İsrail’in Gazze’nin kuzeyine insani yardım taşınmasına izin vermediğini duyurdu

Lazzarini, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, Gazze’nin kuzeyindeki Filistinlilerin kuşatma altında olduğunu söyledi.

Bölgedeki hastanelerin İsrail saldırılarının hedefi olduğunu vurgulayan Lazzarini, hastanelerin elektriksiz kaldığını, yaralıların sağlık hizmetlerinden mahrum kaldığını vurguladı.

Lazzarini, İsrail’in saldırılarının yoğunlaşması nedeniyle UNRWA kabul merkezlerindeki yoğunluğa dikkat çekerek, “UNRWA kabul merkezleri o kadar dolu ki, yerinden edilmiş bazı Filistinliler bu kabul merkezlerinin banyolarında yaşamaya çalışıyor” dedi. dedi.

Gazze’nin kuzeyinde kuşatma altındaki Filistinlilerin durumuna değinen Lazzarini, İsrail yönetiminin bölgeye ilaç ve gıda gibi temel yardımları sağlamayı amaçlayan insani yardım misyonlarını engellediğini kaydetti.

Lazzarini, bölgeden gelen haberlere göre Gazze’nin kuzeyinde kuşatma altındaki bölgelerden çıkmaya çalışan Filistinlilerin öldürüldüğünü, cesetlerinin sokaklarda kaldığını ve sivil koruma ekiplerinin enkaz altında kalanları çıkarmak için çalışmasına izin verilmediğini söyledi.

UNRWA’nın da aralarında bulunduğu insani yardım kuruluşlarının Gazze’nin kuzeyine geçişine izin verilmesi gerektiğini vurgulayan Lazzarini, “İnsani yardımın engellenmesi veya askeri amaçlara ulaşmak için silah olarak kullanılması ahlaki pusulanın ne kadar düşük olduğunun göstergesidir.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir