‘Teröre karşı bildiri’ konulu TBMM Tezkeresi kabul edildi! ‘Tüm dünyaya ilan ediyoruz’

Terör gündemine ilişkin Genel Kurul toplantısının sonunda TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un imzaladığı muhtıra okundu.

Muhtırada, 12 Ocak 2024’te Kuzey Irak’ta Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde üs bölgesine sızmaya çalışan teröristlerle yaşanan çatışmaya 9 kahraman asker, piyade teğmen Gökhan Delen, piyade uzman çavuşları Serkan Sayın, Ahmet Köroğlu ve 9 kahraman asker katıldı. Hakan Gün, sözleşmeli piyade er Kemal Batur Mühendis Murat Atar ve Muhammed Tunahan Evcin’in sözleşmeli askerleri Müslüm Özdemir ve Emrullah Gülmez’in, şehitlik şerbetini vatan sevgisinden içtikleri belirtildi.

Şehitlerin herkesin evladı ve bu ülkenin gururu olduğunun vurgulandığı muhtırada, Gazi Meclisi olarak şehitlere Allah’tan rahmet, millete ve şehit ailelerine başsağlığı ve acil şifalar dilediği belirtildi. Saldırıda yaralanan kahraman askerlere.

“BÜTÜN DÜNYAYA AÇIKLIYORUZ”

Notta şu ifadelere yer verildi:

“Bu menfur terör saldırısını gerçekleştirenler, şüphesiz bedelini çok ağır ödemişlerdir ve ödemeye de devam edeceklerdir. Terör hiçbir zaman amacına ulaşamayacaktır. Türk milletinin hiçbir zaman teröre ve başta PKK/YPG olmak üzere tüm terör örgütlerine boyun eğmeyeceğine inanıyoruz. /PYD ve DEAŞ, Türkiye Cumhuriyeti’nin güvenliğine tehdit oluşturmaktadır.” Türkiye’nin yurt içinde ve yurt dışında terör örgütleriyle kararlılıkla mücadele edecek güç ve güce sahip olduğunu tüm dünyaya ilan ediyoruz. Türkiye’yi hedef alan terör örgütlerine kendi başkentlerinde sessiz kalan, hatta propaganda araçlarına destek veren, çete liderlerini kabul eden, finansman, personel ve silah sağlayan devletlerin terörle mücadeledeki samimiyetini de sorguluyoruz. Çifte standart yaklaşımına son vermeleri gerektiğini bir kez daha güçlü bir şekilde hatırlatıyoruz.

“MÜCADELEMİZ ÖDÜN VERMEDEN DEVAM EDECEK”

Başta komşu ülke parlamentoları olmak üzere diğer ülke parlamentolarının ve uluslararası kuruluşların Türkiye’ye yönelik terör eylemlerine karşı net ve uzlaşmaz bir tavır almasını bekliyoruz. Bütün dünya şunu bilmeli; Son terörist etkisiz hale getirilene, terör kökünden temizlenene, terörün arkasındaki tüm destekler ortadan kaldırılıncaya kadar mücadelemiz tavizsiz bir şekilde devam edecektir. Milli iradenin tecellisi olan Gazi Meclisimiz bu süreci yakından takip etmeye devam edecektir.”

NUMAN KURTULMUŞ: “BÜYÜK BİR ÇOĞUNLUK KABUL ETTİ”

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’teki siyasi parti gruplarıyla yapılan görüşmelerin ardından önergenin Genel Kurul gündemine alınarak oya sunulduğunu söyledi.

Oylamanın ardından yasa tasarısı kabul edildikten sonra Kurtulmuş, “Büyük çoğunlukla kabul edildi. Bu iradeyi ortaya koyan TBMM’ye şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

Numan Kurtulmuş, parlamentoda grubu olan partilerin yanı sıra grubu olmayan partilerin milletvekillerinin de “evet” oyu verdiğini belirterek, teşekkür etti.

Kaynak: AA

ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
Binbaşı Kupan'ın SMA hastası küçük kızı Parla'ya Türkiye sahip çıktı!  Tedavinin parası 2 günde toplandıBinbaşı Kupan’ın SMA hastası küçük kızı Parla’ya Türkiye sahip çıktı! Tedavinin parası 2 günde toplandı
Metroda intihara teşebbüs etti: Kendini raylara attı!  'Ölmek istiyorum'Metroda intihara teşebbüs etti: Kendini raylara attı! ‘Ölmek istiyorum’
Depremden sonra ilk kez!  Güney Kore'den gelen takımlar şöyle tanımlanıyor: 'Bu bir dönüm noktası olacak'Depremden sonra ilk kez! Güney Kore’den gelen takımlar şöyle tanımlanıyor: ‘Bu bir dönüm noktası olacak’

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir