Paralimpik Oyunları: Paris Metrosu'nun engelliler için uygun olmaması eleştirilere yol açtı

Paralimpik Olimpiyatlara ev sahipliği yapacak olan Paris'te metro hatlarının engellilere uygun olmaması eleştiriliyor.

REKLAM

Bu yaz Olimpiyat ve Paralimpik Oyunlarına ev sahipliği yapacak olan Fransa'nın başkenti Paris'te engellilerin metroya erişiminin olmaması, engelli grupları tarafından “utanç” olarak değerlendirildi.

Fransa'nın önde gelen engelli yardım kuruluşlarından biri olan APF France Handicap, Paralimpik Oyunları öncesinde Paris metro ağında erişilebilirliği artırmak için daha fazla şey yapılmamasının “kesinlikle skandal” olduğunu söyledi.

Organizatörlerin, 2017 Paralimpik Oyunları'nı kazandığından bu yana “dünyanın en çok ziyaret edilen ülkesine yakışır erişilebilir altyapı” vaadinde bulunduğunu söyleyen dernek, son 7 yılda çok az ilerleme kaydedildiğini ve özellikle metronun bir “nokta” olduğunun altını çizdi. siyah”.

Metro yerine halk otobüslerine yatırım yapın

Uluslararası Paralimpik Komitesi başkanı Andrew Parsons, dile getirilen “hayal kırıklığını” anladığını söyledi ancak aynı zamanda şehrin otobüslerine yapılan “devasa yatırımın” da unutulmaması gerektiğini vurguladı.

Parsons, BBC'ye yaptığı açıklamada, Oyunlar öncesindeki 7 yıllık hazırlık döneminde Metro'da değişiklik yapmanın kanun değişikliği ve “büyük” yatırım gerektirdiğini vurgulayarak, “Bu durum Metro'nun işletmesini neredeyse imkansız hale getirdi” dedi. . dedi.

Oyunlara katılacak 350 bin engelli için halk otobüslerine 125 milyon euro yatırım yapıldı. Böylece her otobüs ve hat durağı tekerlekli sandalyeli iki engelliye hizmet verecek hale getirildi. Otobüslerin yanı sıra engellilerin kullanabileceği taksiler de hizmete açıldı.

Ayrıca Oyunlar öncesinde istasyonların bazı engelli bireyler için daha erişilebilir hale getirilmesi amacıyla korkuluklara Braille işaretleri eklenmiş ve sesli anonslar yapılmıştır.

Paris Metrosu'nun 16 hattından sadece bir tanesi engellilerin erişimine açıktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir