MGK bugün toplanacak – masada pek çok konu var

İsrail’in Lübnan’a saldırıları, İran ile İsrail arasında tırmanan çatışma ve Gazze’de bir yıldır devam eden katliam.

Beştepe görüşmesinde Ortadoğu’da giderek artan gerilim nedeniyle Türkiye’nin ulusal güvenliğine ilişkin konular ele alınacak.

Milli Güvenlik Kurulu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak.

Bölgesel kriz MGK’nın gündeminde

MGK’nın ana gündemi Ortadoğu’daki gelişmeler olacak. Dikkatler İran-İsrail ve İsrail-Lübnan arasında artan gerilim üzerinde olacak. Sonuçları giderek genişleyen bölgesel krizin Türkiye’ye olası etkileri derinlemesine tartışılacak.

MGK’da İsrail’in bir yıldır gerçekleştirdiği katliamın ardından Gazze’de yaşanan son durumu da konuşacağız. Ateşkesin garanti altına alınması ve bölgeye insani yardım sağlanması konusunda izlenecek yol haritası ve diplomatik girişimler değerlendirilecek.

Terörle mücadele de Milli Güvenlik Kurulu’nda görüşülecek bir diğer konu olacak. Kuzey Irak ve Suriye’de PKK/YPG hedeflerine yönelik devam eden operasyonlar ele alınacak. Elde edilen istihbarat bilgileri doğrultusunda sahada alınacak tedbirler ele alınacak. Toplantıda FETÖ ve DEAŞ’la mücadelede son durum da değerlendirilecek.

MGK toplantısının gündeminde ayrıca Rusya-Ukrayna savaşı, Kıbrıs’taki gelişmeler ve Azerbaycan-Ermenistan ilişkileri de yer alacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir