Meksika’dan ABD’ye girmeye çalışan bir kadın ve iki çocuk nehirde boğuldu

Meksika’dan ABD’ye geçmeye çalışan bir kadın ve iki çocuğu nehirde boğuldu. Beyaz Saray ve Teksas yönetimi birbirini suçluyor

REKLAM

Meksika’dan ABD’ye girmeye çalışan bir kadın ve iki çocuk, Teksas’taki askerlerin federal sınır görevlilerinin kendilerine yardım etmesini engellemesinin ardından Rio Grande Nehri’nde boğuldu.

ABD sınır yetkilileri ve bir Kongre üyesi, yaptıkları açıklamada, kadın ve çocukların, yasal bir giriş noktası olmayan Eagle Pass’taki Shelby Park yakınındaki nehri geçmeye çalıştıklarını söyledi. Olayın ardından Teksas Ulusal Muhafızlarının bölgeye çit çektiği de belirtildi.

Olay, Cumhuriyetçi Teksas Valisi Greg Abbott yönetimi ile Demokrat ABD Başkanı Joe Biden arasındaki göçmenlik anlaşmazlığının arttığı bir dönemde gerçekleşti.

Geçen yıl Beyaz Saray, Teksas Valisi Greg Abbott’un Meksika sınırını belirleyen Ria Grande Nehri üzerine büyük şamandıralardan oluşan yüzer bir bariyer kurmasını “insanlık dışı” olarak nitelendirmişti.

Kimlikleri açıklanmadı

Temsilciler Meclisi’nin Demokrat üyesi Henry Cuellar, kadın ve iki çocuğun cesetlerinin Cumartesi günü Meksikalı yetkililer tarafından bulunduğunu söyledi. Bu arada hayatını kaybedenlerin kimlikleri ise açıklanmadı.

Abbott yönetimindeki Teksas, tarihsel olarak federal hükümetin yasal yetki alanı olan sınır kontrollerini tek başına uygulamaya çalışıyor.

Cuma günü ABD Yüksek Mahkemesi’ne sunulan bir başvuruda federal hükümet, Teksas’ı federal Sınır Devriyesi görevlilerinin Rio Grande’ye erişmek için kullandıkları tekne rampasına ulaşmasını engellemek için yeni engeller dikmekle suçladı.

“Teksas valisinin politikaları zalimce, tehlikeli ve insanlık dışı”

Öte yandan ABD İç Güvenlik Bakanlığı sözcüsü Luis Miranda, Teksas askeri yetkililerinin ABD sınır görevlilerinin bölgeye girmesini, sınırı yasa dışı yollardan geçen kişileri gözaltına alma görevlerini yerine getirmesini ve insani yardım sağlamasını “fiziksel olarak engellediğini” söyledi.

Miranda açıklamasında, “Teksas valisinin politikaları zalimce, tehlikeli ve insanlık dışıdır. Teksas’ın federal göçmenlik otoritesini bariz bir şekilde göz ardı etmesi ciddi riskler oluşturmaktadır.” dedi.

Sözcü, “Teksas eyaleti, Sınır Devriyesi’nin ABD yasalarını uygulamasına müdahale etmeyi bırakmalı” diye ekledi. dedi.

“TMD hiçbir zaman yasa dışı göçmenleri ABD’den çıkarmadı”

Teksas Askeri Departmanı (TMD) ve Teksas Ulusal Muhafız yetkilileri ise tamamen farklı bir açıklama yaparak, Sınır Devriyesi’nin akşam 21.00 sıralarında bir tehdit konusunda kendileriyle iletişime geçtiğini ve sınır rampa teknesinin yakınındaki bir birimin nehri aktif olarak aradığını iddia etti. hiç göçmen görmemişti. .

TMD’den yapılan açıklamada, yaklaşık 45 dakika sonra Meksikalı yetkililerin nehrin kendi taraflarında meydana gelen olaya müdahale ettiğini gördüklerinde, gözlemlerini Sınır Polisi’ne bildirerek arama operasyonunu durdurdukları ve Meksikalı yetkililerin bunu doğruladıkları belirtildi. daha fazla yardıma ihtiyaç duymadıklarını söyledi.

Açıklamada, “TMD güvenlik personeli nehir boyunca herhangi bir sıkıntılı durum gözlemlemedi ve TMD bu dönemde ABD’den hiçbir yasa dışı göçmeni geri çevirmedi.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir