İstiklal Caddesi'ndeki terör saldırısı davası ertelendi: Sanıkların tutukluluğu devam edecek – Son Dakika Türkiye Haberleri

13 Kasım 2022'de Taksim İstiklal Caddesi'ne düzenlenen ve 6 kişinin öldüğü, 99 kişinin yaralandığı bombalı saldırıyla ilgili olarak aralarında terör zanlısı Ahlam Albaşir'in de bulunduğu 36 sanığın davasına devam edildi.

Duruşma, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde salon sayısının yetersiz olması nedeniyle Ağır Ceza Mahkemesi 14. Salonu'nda görüldü. Aralarında sanık Ahlam Albashir'in de bulunduğu 6 tutuklu sanık, jandarma eşliğinde adliyeye getirildi. Tutuklu ve tutuklu olmayan bazı sanıklar, Ses ve Görüntü Bilgi Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya bağlandı.

Mütalaaya karşı kendilerini savunan sanıklar, terör örgütüyle herhangi bir bağlantılarının bulunmadığını ileri sürerek beraatlerini istedi. Ahlam Albashir'i olay yerinde taksiyle alan Ammar Çarkes, kendisinin 2014 yılından bu yana Türkiye'de yaşadığını, korsan taksi şoförü olduğunu, herhangi bir terör örgütüyle bağlantısı bulunmadığını, tanıdığı bir kişi tarafından arandığını söyledi. Olaydan 4 gün önce insan kaçakçılığına karıştığı ve birinin Suriye'den geldiği öğrenildi. Kendisini müşteri olarak listelediğini söyledi. Jarkas, Ahlam Albashir'i olay yerinden alırken patlamadan haberi olmadığını iddia etti.

“SÖYLEYECEK BİR ŞEYİM YOK”

Tutuklu sanık Fatma Berkel, Ahlam Albashir ile hiçbir iletişiminin olmadığını, Albashir'in gece evlerine giderek orada uyuduğunu, Türkiye'de büyüdüğünü, hayatının büyük bir kısmını Türkiye'de geçirdiğini belirterek, suçlamadan tahliye ve beraat talebinde bulundu. . kızının iyiliği için.

Tutuklu sanık Ahlam Albashir ise söyleyecek bir şeyinin olmadığını söyledi.

Duruşma ertelendi

Geçici kararını açıklayan mahkeme, bazı avukatların gerekçeli olarak duruşmada hazır bulunmamaları nedeniyle mütalaaya karşı kendilerini savunamayacaklarını belirterek, avukatların özrlerinin kabulüne karar verdi.

Heyet, 10 sanığın tutukluluğunun devamına, 10 sanığın ise tutuklama kararlarının devamına karar vererek duruşmayı 26 Nisan'a erteledi.

suçlama

İstanbul Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede sanık Ahlam Albashir, “Devletin birliğini ve toprak bütünlüğünü bozmak”, “silahlı terör örgütüne üye olmak”, “çocuğu kasten kasten öldürmek” suçlarıyla suçlanıyordu. 'Kasten öldürmeye teşebbüs' ve 'izinsiz' suçlarından 7 kat ağırlaştırılmış müebbet, 1.949 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası istendi. Tehlikeli maddelerin transferi”.

Diğer sanıklar ise “Devletin birliğini ve toprak bütünlüğünü bozmak”, “silahlı terör örgütü kurmak veya yönetmek”, “silahlı terör örgütüne üye olmak”, “tehlikeli maddeyi izinsiz bulundurmak” ve “silahlı terör örgütü kurmak veya yönetmek” suçlarıyla suçlanıyor. göçmen kaçakçılığı” ve “cinayet ve cinayete teşebbüs”. “Yardım ve yataklık” suçundan cezalandırılmaları istendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir