İstanbul’da kar yağışı için net tarih! “Öyle bir kış yapar ki en sıcak havaları bile unutturur”

İstanbul’da 2023 yılı sonundan itibaren hakim olan sıcak iklim, Ocak ortasından itibaren yerini kar yağışına ve dondurucu havaya bırakacak. “İstanbul’a ne zaman kar yağacak?” Meteorolog Prof., soruyu belirli bir tarihle yanıtladı. Dr. Orhan Şen’in uyarılarının yanı sıra Meteoroloji Genel Müdürlüğü de günün hava durumuyla ilgili açıklama yaptı.

TRAKYA’DA TERMOMETRELER 0’I OKUYACAK

Profesör. Dr. Orhan Şen, CNN Türk’e yaptığı açıklamada, İstanbul’daki kar yağışına dikkat çekerek şunları söyledi:

“Hava sıcaklıkları ortalamaların üzerindeydi. Yağışların olmaması da endişe verici. 10-11 Ocak civarında Balkanlardan soğuk hava kütlesi gelecek. İstanbul’a da kar yağacak. Geriye 10 gün kaldı, bu ihtimal artabilir. Marmara Bölgesi, Batı ve Orta Karadeniz Soğuk ve yağışlı günler geliyor, Anadolu’da sıcaklıklar 5-6 dereceye, Trakya’da ise 0 dereceye kadar düşecek. Kar yağışı için havanın soğuk olması lazım” Yağmurlu bir hava olacak. Ayrıca nem de olmalıdır. Sistemler fazla değişmezse bu olur. Marmara ve İstanbul’a kar yağacağını tahmin ediyorum.

“SICAKLIĞI BİLE UNUTACAĞINIZ KADAR BİR KIŞ YAPABİLİRSİNİZ”

Kış geç geldi, uzun sürmesi pek mümkün değil. Onun kışı kış olacak. Aylar önce bildirdik. Kış Ocak ve Şubat aylarında yaşanacak. Bunun 2023 yılının en sıcak yıl olmasıyla hiçbir alakası yok. Öyle bir kış ki, o sıcak iklimi unutabiliriz. Küresel ısınmayla alakası yok. Ayrıca 2 yıl önceki gibi kar yağışı da olabilir. Önümüzdeki birkaç gün içinde şiddetini ve kapsamını bildireceğiz.

KESİN TARİH

3-4 gün sürecek soğuk hava dalgası yaşanacak. Bakalım İstanbul’da ne kadara mal olacak? Tahminimce ayın 10’u akşamı başlayacak ve perşembe ve cuma gibi İstanbul’da yürürlüğe girecek. Önümüzdeki hafta sonu da devam edecek gibi görünüyor. Daha sonra bu sistem Anadolu’ya taşınacak.”

OCAK ORTASINDA DONABİLİRİZ

Sosyal medyada hava durumu değerlendirmelerini paylaşan Hava Durumu Forum hesabından yapılan uyarı da dikkat çekti. Hava koşullarındaki keskin değişime dikkat çeken paylaşımda, “Ocak ayının ikinci haftasına doğru ülkemize çok şiddetli bir kutup soğuğu gelebilir. Ülkemizde 10-15 Ocak tarihleri ​​arasında şiddetli kış koşullarının başlaması ihtimali giderek güçleniyor.” ve daha belirgin, daha yüksek sesle.”

bc285c82-c48e-4abf-88ba-0cbd7d3a169c

Ayrıca İstanbul’un 23 yılın en sıcak yılbaşı gecesini yaşadığı bildirildi.

BATI BÖLGELERE DİKKAT

Öte yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son değerlendirmelerine göre; Ülkemizin orta ve batı kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu, Marmara’nın batısı, Ege’nin güney ve kıyı kesimleri, Akdeniz’in batısı ile Konya, Kırşehir ve Mersin’in batı ilçelerinin yer yer parçalı bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Antalya’nın doğu ilçelerinde yerel olarak gece saatlerinden sonra kuvvetli yağış bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ve sis bekleniyor.

Ülkemiz genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin edilen hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmiyor.

Rüzgâr genellikle güney yönlerden zayıf, zaman zaman orta kuvvette esecek.

ANTALYA’DA sel ve su baskını tehlikesi

Gece saatlerinden sonra Antalya’nın doğu ilçelerinde yağışların yerel olarak kuvvetli olması beklenirken, sel, su baskını ve ulaşımda aksama gibi olumsuz koşullara karşı tedbirli olunması gerekiyor.

bac886a4bbe6d2574dc7bdfa9d2aeaa6

ORHAN ŞEN DE DİKKAT: YOĞUN YAĞIŞA DİKKAT! İSTANBULDA…

Meteorolog Prof. Dr. Orhan Şen, hava durumuyla ilgili son bilgileri de sosyal medya hesabından paylaştı:

“Yeni yılın ilk günü Antalya’da güney ve kıyı Ege ile Batı Akdeniz’de sağanak yağışlı, diğer yerlerde ise hafif bulutlu geçecek. Gece saatlerinde Antalya’nın doğu ilçelerinde sağanak yağış etkili oluyor. Sıcaklıklar bu hafta da ortalamaların üzerinde seyredecek. Yarın Salı günü yağmur yağacak; Aynı zamanda Marmara, Orta Anadolu ve Batı Karadeniz’i de kapsayacak. İstanbul bugün parçalı bulutlu, yarın 15 derece yağmurlu. “İzmir 16 derece yağmurlu, Antalya 18 derece ve gece doğuda sağanak yağışlı, Ankara ise 10 derece olacak.”

Keşfetmek
ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
“Su çok sıcak!” ‘Sanki banyo yapıyormuşuz gibi’ Yeni yılın ilk gününde deniz keyfi
Kontrolü kaybeden otomobil takla attı: 3 yaralıKontrolü kaybeden otomobil takla attı: 3 yaralı
Japonya'da 7,6 büyüklüğünde deprem!  Çok sayıda artçı sarsıntı...Japonya’da 7,6 büyüklüğünde deprem! Çok sayıda artçı sarsıntı…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir