İletişim Başkanlığı’nın düzenlediği ‘Kurşun Geçirmez Düşler: Gazzeli Çocuk Ressamlar Sergisi’ ilgi görmeye devam ediyor

“Kurşun Geçirmez Düşler: Gazzeli Çocuk Ressamlar Sergisi”, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un katıldığı törenle ziyarete açıldı.

İletişim Direktörlüğü Dijital Medya Koordinatörü Aslan Değirmenci, sergi alanından bir video paylaştı. Değirmenci şunları yazdı: Cumhurbaşkanlığımız İletişim Başkanlığı tarafından düzenlenen “Kurşun Geçirmez Hayaller: Gazzeli Çocuk Ressamlar Sergisi” ziyaretçilerin ilgisini çekmeye devam ediyor.

İsrail saldırıları nedeniyle Gazze’deki savaşa tanık olan çocukların duygularını, travmalarını, acılarını ve zor koşullarını sanat yoluyla aktararak uluslararası toplumda farkındalık yaratmayı amaçlayan sergi, “Saldırı sırasında annesi roketle hedef alınan çocukları konu alıyor”. 2008-2009’da Gazze’de Dökme Kurşun Operasyonu. Ailesinden 26 kişinin öldürülmesine tanık olan 6 yaşındaki Gazzeli Mona’nın çizdiği resimden yola çıkarak gazeteci Abdullah Aytekin tarafından başlatılan resim projesini içeriyor.

Sergide, Gazze’deki saldırılarda bir kısmı hayatını kaybeden çocukların çizdiği, Aytekin tarafından derlenen ve günümüze kadar korunan 266 eserden oluşan bir seçki yer aldı. Ayrıca son İsrail saldırılarında hayatını kaybeden gazeteci ve doktorlara ayrılmış özel bir bölüm de ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

sergi2

Toplam 1350 metrekare alana kurulan sergide Gazzeli çocukların resimlerinden oluşan fiziki enstalasyonlar ve resimlerin orijinallerinin aktarıldığı dijital sergi bölümleri yer alıyor.

sergi3
Bir diğer bölümde ise İsrail’in son saldırılarında şehit olan çocukların kişisel eşyaları, savaşı ve yıkımı tasvir eden moloz yığınları sergileniyor.

Keşfetmek
ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
Döner siparişi gelmeyince vuruldu.Döner siparişi gelmeyince vuruldu.
Kendini polis olarak tanıttı!  Dolandırıcılık zanlısı tutuklandıKendini polis olarak tanıttı! Dolandırıcılık zanlısı tutuklandı
Kahramanmaraş'ta korkutan deprem!Kahramanmaraş’ta korkutan deprem!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir