Hava durumu tahminleri sosyal medyayı karıştırdı! ‘Boğaz donacak, en soğuk günler’ iddiası sonrası bir açıklama da Meteoroloji’den

Uzmanlar ve Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından hava durumu tahminlerine ilişkin vatandaşlara sıklıkla bilgilendirme açıklamaları yapılıyor. Ayrıca bazı sosyal medya hesaplarında hava durumu olaylarıyla ilgili çeşitli iddialar ortaya atılıyor.

HavaForum geçtiğimiz günlerde yapılan bir şikayete ilişkin bir açıklama yayınladı. HavaForum’dan gelen sahte haberlere karşı uyarı; “Cumhuriyet tarihinin en soğuk ve karlı günleri geliyor”, “Sibirya soğuğu geliyor, denizler donabilir” gibi haberlerin gerçeğe uymadığını belirterek, şöyle konuştu: “Şu aşamada Kutup soğuğunun takipçisiyiz. Ama “cumhuriyet tarihinin en şiddetli olayı boğaz dondu” gibi açıklamalar gerçekçi değil.

METEOROLOJİ AÇIKLAMASI! “YETKİSİZ KİŞİLERDEN VEYA BİLİNMEYEN KAYNAK HESAPLARINDAN…”

Meteoroloji Genel Müdürlüğü de çeşitli sosyal medya hesaplarından dile getirilen iddialara ilişkin bir açıklama yaptı.

Meteoroloji açıklamasında şu ifadeler kullanıldı:

“Sosyal medyada zaman zaman yetkisiz kişiler veya kaynağı bilinmeyen hesaplar tarafından çeşitli kısa ve uzun vadeli hava durumu tahmin açıklamaları yayınlanıyor.

Bu beyanlara ilişkin olarak İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Birimi ve Kurumumuz tarafından bilgilendirme ve kamuoyunu bilinçlendirme duyuruları yapılmaktadır.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğümüz tarafından hava olayları 7/24 izlenmekte olup, olası hava olaylarına ilişkin tüm tahminler ve uyarılar anında kamuoyu ve yetkililerle paylaşılmaktadır.

Can ve mal kayıplarının önlenmesi ve dezenformasyonun önlenmesi amacıyla; En doğru ve güvenilir hava durumu tahminlerine ve uyarılara Meteoroloji Genel Müdürlüğü, MGM mobil uygulaması, “mgm.gov.tr” internet sitesi, Meteorolojinin Sesi Radyosu ve MGM kurumsal sitesinden tüm basın ve medya kanallarından ulaşabilirsiniz. sosyal medya raporları.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Keşfetmek

ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
Papa Francis İran'daki patlamada hayatını kaybedenler için dua ettiPapa Francis İran’daki patlamada hayatını kaybedenler için dua etti
Korkunç an!  Okul müdürü hayatını kurtardıKorkunç an! Okul müdürü hayatını kurtardı
Alıntı “Ceviz” sözü sosyal medyada gündem oldu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir