Gazze’ye kurulacak geçici liman süreci planlandığı gibi ilerliyor

Pentagon sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder, günlük basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Ryder, Gazze kıyısında deniz yoluyla insani yardım sağlamak amacıyla kurulacağı açıklanan geçici limanın projesinde yarı yolda olduklarını belirterek, şöyle konuştu: “Bildiğim kadarıyla süreç planlandığı gibi ilerliyor. “

Gazetecilerin, geçici limanın kurulmasından sonra hangi sivil toplum kuruluşlarının insani yardım dağıtacağını sorması üzerine Ryder, ABD Dışişleri Bakanlığı’nın bu konudaki sürece öncülük ettiğini vurguladı.

Ryder, “Size gerçek ve kesin bilgi verdiğimizden emin olmak istiyorsanız, operasyonel olarak gizli kalması gereken hususların olduğunu aklınızda bulundurmalısınız. Kamyonlar yardım için aşağıya inmeye başladığında bu netleşecektir” dedi.

İsrail’in ABD’den talep ettiği bazı silah sistemlerinin temin edilmediği yönündeki haberlere ilişkin bir soruya yanıt veren Ryder, 7 Ekim 2023’ten sonra İsrail’e güvenlik desteği sağlamak için yoğun çaba sarf ettiklerini ve bunu istemediğini söyledi. silahlar ve ilgili sistemler üzerinde devam eden görüşmelerin engellenmesi.

Ryder, “Askeri finansman ve satış yoluyla yapılan girişimler, İsrail’in niteliksel askeri üstünlüğünü sağlamaya yönelik uzun süredir devam eden çabalarımızı temsil ediyor. Ancak bu spesifik soruya yanıt olarak bunun ötesinde hiçbir bilgiye sahip değilim” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir