Dünya Sağlık Örgütü: Han Yunus'ta akıl almaz bir yıkım yaşandı

Peeperkorn ve DSÖ Gazze acil durum görevlisi Thanos Gargavanis, Birleşmiş Milletler Cenevre Ofisi'nin (BM) çevrimiçi olarak katıldıkları haftalık basın toplantısında, İsrail'in yoğun saldırısı altındaki Gazze'deki sağlık durumuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

DSÖ ve ortaklarının 10 Nisan'da Gazze'deki Nasır Hastanesi, Aksa Şehitleri Hastanesi ve El Hayr Hastanesi'ni ziyaret ettiğini hatırlatan Peeperkorn, üç hastanenin de İsrail saldırıları nedeniyle ağır hasara uğradığını ve kullanılamaz hale geldiğini söyledi.

Peeperkorn, “Han Yunus bölgesinde hayal edilemeyecek bir yıkım yaşandı. Binaların ve sokakların hiçbiri sağlam değil.” dedi.

Gazze'deki insani yardım operasyonlarının devam eden çatışma nedeniyle aksadığını ve tehlikelerle karşı karşıya olduğunu belirten Peeperkorn, Ekim 2023 ile Mart 2024 arasında DSÖ yardım misyonlarının yarısından fazlasının reddedildiğini, engellendiğini veya ertelendiğini söyledi.


“Şifa hastanesi moloz yığınına dönüştü”

Gargavanis, İsrail ordusunun baskın yaparak tahrip ettiği ve tamamen geri çekildiği Gazze'deki Şifa hastanesinin moloz yığınına dönüştüğünü de söyledi.

Hastane kompleksindeki binaların yıkıldığını kaydeden Gargavanis, hastane bahçesinin cesetlerle dolduğunu belirtti.

Gargavanis, hastanelerin askerileştirilmemesi gerektiğini vurguladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir