Binance altcoin listelemesinde bu projeleri hedefliyor

Kripto para borsası Binance, sektördeki düşük dalgalanma ve yüksek tam seyreltilmiş değerleme (FDV) trendiyle mücadele etmek için küçük ve orta ölçekli projeleri hedefliyor.

20 Mayıs'ta Binance, küçük ve orta ölçekli projeleri listeleme programına başvurmaya davet etti. Borsa, küçük ve orta ölçekli projeleri sürdürülebilir modellerle destekleme hareketinin kripto ekosisteminin iyileştirilmesine yardımcı olacağını söyledi:

“Güçlü temellere, organik bir topluluk tabanına, sürdürülebilir bir iş modeline ve sorumlu endüstri katılımcıları olarak hareket eden özel bir ekibe sahip küçük ve orta ölçekli projeleri destekleyerek blockchain ekosisteminin gelişimini artırmayı umuyoruz.”

Bu hamle, birçok token çıkmazda kalırken, büyük piyasa değerleri ile başlatılan projelere yönelik bir eğilime yanıt olarak görünüyor.

17 Mayıs'ta Binance Research, token projelerinin düşük dolaşımdaki envanterle başlatılmasının giderek yaygınlaştığını vurguladı. Bu projeler token arzının çoğunu gelecekteki sürümler için ayırıyor.

Yeni token sınırlı bir tedarikle piyasaya sürüldü. Kaynak: Binance

Rapora göre bu tokenlar, yükselişli piyasa koşullarında hızlı fiyat artışı yaşıyor. Bu, lansman sırasında mevcut olan sınırlı likiditeye bağlanıyor.

“Ancak, kilit açma sonrasında piyasaya token arzı dalgasının girmesi nedeniyle bu fiyat artışının sürdürülemez olduğu açıktır.”

Kripto para araştırmacısı Flow, 17 Mayıs'ta Binance'te son altı ayda listelenen tokenlerin %80'inin piyasaya sürülmesinden bu yana çöktüğünü paylaştı.

Flow, yeni başlatılan tokenlerin çoğuna, dolaşımdaki düşük başlangıç ​​arzı nedeniyle bireylerin erişmesinin zor olduğunu, talebin ise ekip ve içerdekiler için bir “çıkış fırsatı” temsil ettiğini belirtti.

Mayıs 2024'te yaklaşık 3 milyar dolar değerinde satın alınan kripto paraların kilidinin açılması bekleniyordu. Sui ve Pyth Network gibi projelerin, ilk yatırımcılar da dahil olmak üzere çeşitli kripto para sahiplerine verilen 1 milyar doların üzerinde kripto tokeninin kilidini açması bekleniyor.

Binance, Token Kilit Açma ve CoinMarketCap'ten elde edilen verilere dayanarak, 2024'ten 2030'a kadar yaklaşık 155 milyar dolar değerinde tokenin kilidinin açılacağını paylaştı.

Gelecekte gerçekleşecek tahmini değer. Kaynak: Binance

Borsa, piyasaya sürülecek token sayısının, talepte ve sermaye akışında karşılık gelen bir artış olmadan piyasada önemli bir satış baskısı yaratacağını söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir