Emekli öğretmenden Atatürk sergisi

Gaziantep’te yaşayan 94 yaşındaki emekli okul müdürü Mehmet Yavuz’un 1938-1993 yılları arasında basında çıkan 150 Atatürk fotoğrafından oluşan “Basında Fotoğraflarda Atatürk” sergisi, Gaziantep İl Halk Kütüphanesi’nde açıldı. .

Yayınlanma: 18.11.2023 – 03:00

Abo Ol

Google Haberleri

Sergide Atatürk’ün en eski fotoğrafının yer aldığı gazete kupürü 1938 yılına ait olup Tan gazetesine aittir. Sergide ayrıca Cumhuriyet gazetesinden Atatürk fotoğraflarının yer aldığı kupürler de yer alıyor.

150 FOTOĞRAF VAR

Yavuz, çocukluğundan beri Atatürk’e olan bağlılığı ve sevgisi nedeniyle topladığı fotoğraflardan oluşan serginin açılışını ilk kez 1993 yılında yaptığını söyledi. “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve kurtarıcısı Mustafa Kemal Atatürk, bizim için olduğu kadar dünya halkları için de çok önemli bir liderdir. Özellikle son yıllarda Atatürk’e ve onun kurduğu demokratik ve laik Cumhuriyet’e karşı bitmek bilmeyen eleştiriler yapılıyor. Bu ne bizim Atatürk’e olan sevgimizi ve arzumuzu yok edecek, ne de aramızdaki bağı koparacaktır. “Topladığım fotoğraflardan sadece 150 tanesini, toplamda 200’e yakınını sergileme fırsatı bulduk.” dedi.

Yavuz, sergiye olan ilginin azlığından dolayı da üzgün olduğunu söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir