Terapi, Bursa'nın Nilüfer ilçesinde bulunan tıbbi aromatik bitki bahçesinde arı yataklarının uygulanmasıyla gerçekleştiriliyor. Kulübe içerisine kurulan kovan sayesinde arıların çıkardığı sesler ve uçucu gazlar, orada yatan kişinin daha dinç olmasını sağlar. Arılar ile kabinde yatan kişi arasında herhangi bir temas olmamasına rağmen kabine giren kişi kendini rahatlamış hisseder. Geleneksel olarak Rusya'da uygulanan bu tedavi yöntemi Türkiye'de yaygın olmasa da yerli ve yabancı turistler arasında oldukça popüler.
KOVANIN İÇİNDEKİ ARILAR, ÜZERİNDE YATILAN İNSANLARA ENERJİ VERİYOR
Doktor, sessiz bir ortamda kovan içindeki arıların sesini duyabilen kişilerin daha rahat ve daha dinç olduklarını söyledi. Dursun Ünal, “Bu bahçeyi 9 yıl önce şifalı aroma bahçesi olarak oluşturduk. Aynı zamanda bal arılarını da buraya ekleyerek apiturizmle birleştirmiş olduk. Çiçeklenmenin en yoğun olduğu dönemde bir kovanda ortalama 60-70 bin bal arısı bulunabilir.
Bu zamanlarda arı yataklarını da uygulayabiliriz. Sayıları ne kadar fazla olursa, üzerlerine yatanlara verdikleri enerji de o kadar fazla olur. Kovana getirdikleri uçucu yağ asitlerinin kokusu kabinin her yerine yayılır. Kanatların çıkardığı sesin frekansı insan vücudunu etkiler. Bu mekanizma ile üzerinde yatan kişide büyük bir kuvvet yaratır.
Özellikle Rusya'da yaygındır. Apiturizm Avrupa'da da önemli ölçüde gelişmiş ve insanların ilgisini çekmiştir.
Arıcılığa giren kişinin arılarla teması yoktur. Arılar kabinin farklı bir tarafından, insanlar ise diğer taraftan girerler. “İnsanlarla arılar arasındaki ince odunun üzerindeki ızgaradan çıkan ses, koku ve enerji insanlara faydalıdır” dedi.
YABANCI TURİSTE İHTİYAÇ VAR
Dr. Rusya ve bazı Avrupa ülkelerinde yıllardır kullanılan bu tedavi yönteminin Türkiye'de de bulunduğunu öğrenen turistlerin ilgi gösterdiğini söyledi. Ünal, şunları söyledi: “Burası Nilüfer İlçesi Dağyenice Mahallesinde bulunuyor. Organik tarım yapılan bir bölge olup çevremizde gürültü kirliliği bulunmamaktadır. Burayı başlangıçta hobi amaçlı oluşturduk.
Zaman geçtikçe özellikle Arap turistler bahçemize ilgi göstermeye başladı. Bahçemizde yetişen tıbbi ve aromatik bitkiler ile arılara büyük talep var” dedi. (İHA)