CHP'den tartışmalı fotoğrafa yorum: “Dostluk ortamında…” – Son Dakika Siyaset Haberleri

Lyon Başkonsolosu Cemil Çağdaş Yıldırım'ın kentin başpiskoposuyla pozu tartışmalara yol açtı. İlginçtir ki Yıldırım, başpiskoposun bir adım önünde yer alarak “şehitlik” parmağını kaldırdı.

CHP Lyon Birliği Başkanı Nedim Koçak da fotoğrafla ilgili bir açıklama yaptı. Koçak, söz konusu fotoğrafın çekime hazırlık aşamasında çekildiğini iddia etti.

“YAPAY GÜNDEM…”

Birlik CHP Lyon Başkanı Nedim Koçak, Ekol TV'ye yaptığı açıklamada, eleştirilerin odağındaki konsolosu şu sözlerle savundu:

“Cumhuriyet Halk Partisi Lyon birliği olarak konuyu araştırdığımızda, Sayın Başkonsolosumuzun, Sayın Başepiskopos'u ziyaretinin son derece dostane bir ortamda gerçekleştiği bilgisine ulaşıyoruz. Fotoğrafın hazırlık aşamasında çekildiğini, diplomatik amaçlar dışında herhangi bir görüntünün bulunmadığını öğrendik. Ülkemizde çok zor ekonomik şartların milyonlarca insanı çok zor şartlarda yaşamaya mahkûm ettiği bu günlerde, bu tür yapay programların oluşturulması hem ülkemize hem de yurt dışında yaşayan bizlere büyük zararlar vermektedir.

Bu anlamda adalet ve hak talebinde bulunan her birimizin, sorunun muhatabının bir an önce gerekli açıklamaları yapması beklentisiyle bu durumun önüne geçebileceği hissini siz kamuoyuyla paylaşma gereği duyduk. Sorunların doğru bilgilerle ele alınarak adaletsizlik ve kimseye saygı gösterilmemesi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir