61. Antalya Altın Portakal Uluslararası Film Festivali yeniliklerle başladı: “Hepimiz için adalet” – Son Dakika Kültür-Sanat Haberleri

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı ile diğer bakanlıkların desteği olmadan düzenlenen festival, önceki gün geleneksel geçit töreniyle başladı. Geçit töreninde çok sayıda kişinin yanı sıra Gülsen Tuncer, Engin Ayça, Salih Güney, Cihat Tamer, Mehmet Özgür, Şahnaz Çakıralp, Kaan Çakır, Burak Serdar Şanal ve ulusal jüri üyelerinden müzisyen Mercan Dede de hazır bulundu. İzleyicileri üstü açık arabalarla karşılayan sanatçılar, hayranlarıyla fotoğraf çektirdi ve karanfil attı.

‘SİNEMAYA YAŞA YAŞA’

Akşam kortejin ardından Cam Piramit Sergi ve Konferans Merkezi’nde açılış töreni gerçekleştirildi. Kırmızı halı töreninin ardından oyuncu Serhat Kılıç’ın sahne performansıyla başlayan tören, sunuculuğunu oyuncu Sedef Avcı’nın üstlendi. Törende konuşan Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Festival Başkanı Muhittin Böcek, şunları söyledi: “Altın Portakal’ın 2019 seçim sürecinde özüne döneceğine dair söz verdim ve şimdi bu sözümü yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyorum. Geçtiğimiz yıl yaşanan yerel seçimler nedeniyle siyasette kullanılması hepimizi derinden üzdü ama yaşanan talihsizlikleri, kırgınlıkları geride bıraktık. Yapmamız gereken her şeyi yapmaya kararlıydık. Bu mücadelemizde bizlere destek veren sinema emekçilerine, basına ve halkımıza teşekkür ediyorum. Bunu hepinizin önünde vurguluyorum; Yeterli! Çocuk istismarının olmadığı, kadınların öldürülmediği, hayvanlara eziyet edilmediği mutlu günler görmek dileğiyle. Yaşasın sinema, yaşasın Altın Portakal! “Sevgiyle kalın, Cumhuriyetle kalın, Atatürk’le kalın” dedi.

ÖDÜLÜ BİRLİKTE VERDLER

Törende onur ve başarı ödülleri de sahiplerine takdim edildi. “Onur Ödülü” Erdal Özyağcılar, Işıl Yücesoy, gazetemiz yazarı Müjdat Gezen, Selçuk Yöntem ve Şerif Sezer’e verilirken, “Yaşam Boyu Başarı Ödülü” ise oyuncular Farah Zeynep Abdullah ve Aras Bulut İynemli’ye verildi. Ödülünü Özyağcılar’a Antalya Valisi Hulusi Şahin ve Muhittin Böcek takdim etti. Şahin, geçen yıl festivalin iptal edilmesine neden olan ve “FETÖ propagandası” olduğu iddia edilen “Kanun hükmü” adlı belgeselin, Altın Portakal’a alternatif olarak düzenlenen Serbest Portakal Film Festivali’nde gösterilmesini engelledi.

VAZGEÇMEDİK

Rahatsızlığı nedeniyle geceye katılamayan Gezen, videolu mesaj göndererek şunları söyledi: “Gelemediğim için kusura bakmayın. Beni layık gördüğünüz bu ödül için çok teşekkür ederim. “Mutlu günlerde görüşmek dileğiyle” dedi. “Başarı Ödülü”nü alan Farah Zeynep Abdullah, şunları söyledi: “Dün gündem kötüydü, bugün daha kötü. Yarın daha da kötü olacağından çok korkuyorum. “Bu ödülü yorgun ama yorgun kadınlar için almak istiyorum. pes etmiyorlar, erkekliğin ve erkeğin hakim olduğu, henüz endüstri bile diyemediğimiz bu düzende var olmaya çalışıyorlar” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir