MİT harekete geçti! Meryem Ana Kilisesi saldırganı Viskhan Soltamatiov İstanbul'da yakalandı

Milli İstihbarat Teşkilatı ve Emniyet Genel Müdürlüğü, DEAŞ'a karşı ortak operasyon düzenledi. MİT'in yürüttüğü çalışmanın ardından İtalyan Santa Maria Kilisesi'ne düzenlenen saldırının failleri, saldırıyla bağlantılı sözde DEAŞ Horasan Eyaleti'nin (ISKP) sözde unsurları, onlara ait sözde misafirhaneler tespit edildi. yapının, İSKP İstanbul yöneticisinin ve onunla birlikte çalışan kişilerin kimliği daha önce tespit edilmişti. Bu tespitler doğrultusunda Milli İstihbarat Teşkilatı, İtalyan Santa Maria Kilisesi'ne yönelik saldırıyla ilgili çalışmalarını aralıksız sürdürdü. Saldırının planlayıcılarından ve suç malzemelerini sağlayan DEAŞ'lı terörist Viskhan Soltamatıov yakalandı.

TÜRKİYE'DE FAALİYETÇİYDİ

Saldırıya ilişkin MİT istihbaratı ve risk analizi sonucunda Viskhan Soltamatıov'un, DEAŞ'ın Afganistan'daki tesisi olan Horasan Eyaleti'ne (ISKP) bağlı olarak Türkiye'ye karşı operasyon yaptığı belirlendi.

DEAŞ'IN İSTİHDAM VE FİNANSMAN FAALİYETLERİNİ İTİRAF ETTİ

Terörist Viskhan Soltamatıov'un ifadesinden de örgütle ilgili önemli bilgiler öğrenildi. Viskhan Soltamatıov, yaptığı açıklamada, İtalyan Santa Maria Kilisesi'ne saldırı öncesindeki planlamayı ve ISKP'nin personel alımı, mali ve lojistik faaliyetlerini anlattı.

DSSDSD

MİT'in yürüttüğü çalışma sayesinde DEAŞ'ın Aralık 2023'te Türkiye'deki sinagog ve kiliselere ve Irak büyükelçiliğine yönelik eylem planları boşa çıkarıldı, çok sayıda kişi yakalandı, örgüte ait dijital materyallere el konuldu ve Türkiye'ye yönelik planları bozuldu.

Ekran görüntüsü 2024-09-14 113859

NE OLDU?

28 Ocak'ta İstanbul Sarıyer'deki Meryem Ana Kilisesi'ne düzenlenen silahlı saldırıda bir kişi hayatını kaybetti. Saldırının ardından toplam 60 kişinin tutuklandığı ve bu şüphelilerden 26'sının sınır dışı edildiği bildirildi.

Bir kişinin hayatını kaybettiği silahlı saldırıyla ilgili olarak tutuklanmak üzere adliyeye sevk edilen 34 şüpheliden 25'i tutuklandı.

34 şüpheliden Amirjon Kholikov ve David Tanduev'in de aralarında bulunduğu 25 şüpheli, “silahlı terör örgütüne üye olmak” ve “kasten adam öldürme” suçlamalarıyla tutuklandı. 9 şüpheli hakkında adli kontrol kararı çıkarıldı.

Önceki içerik Sonraki içerik

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir