133 OSB’de 1484 yatırım yeri sanayicilerin tahsisine açıldı

Çeşitli programlara katılmak üzere Nevşehir’e gelen Kacır, AK Parti Nevşehir il başkanlığına yaptığı açıklamada şehrin farklı noktalarında kamuoyuyla buluşacaklarını söyledi.

Kacır, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, Cumhuriyetin 2’nci yüzyılında “Türkiye Yüzyılı”nda daha büyük, daha güçlü ve daha müreffeh bir Türkiye’yi hep birlikte inşa etmek için çabalarını sürdüreceklerini söyledi.

Yerel kalkınma girişimleriyle sürdürülebilir ve sürekli kalkınmayı Türkiye’nin 81 ilinde yaygınlaştırmaya çalıştıklarını vurgulayan Kacır, şöyle konuştu: “81 ilde yer altı ve yerüstü zenginliklerini, potansiyelini, kültürel birikimini, nitelikli insan kaynağını, girişimciliğini ve inovasyon potansiyelini kullanıyoruz. şehirlerimizin kendi kimliklerine uygun şehirler.” “Harekete geçiyoruz ve yerel kalkınma hamlemizle üreten, katma değer sağlayan, daha da büyüyen güçlü şehirler için başlattığımız seferberlikten en büyük payı Nevşehir alıyor, almaya da devam edecek.” dedi.

[Fotoğraf: AA]

Bakan Kacır, Nevşehir’de son 22 yılda üretim ve istihdamı birleştirecek 697 yatırıma teşvik belgesi verildiğini, 33 milyar liralık yatırımın ve 10 bin 200’den fazla istihdamın önünün açıldığını belirtti.

Emek ve hizmet politikalarıyla 81 ilin potansiyelini, kültürel birikimini ve nitelikli insan kaynağını harekete geçirmeye devam edeceklerini vurgulayan Kacır, şöyle konuştu:

“Bu anlayışla ulusal bölgesel kalkınma stratejimizi yakın zamanda kamuoyuyla paylaşacağız. Bu stratejiyle Nevşehir’i ekonomik canlılığın artırılması, sanayi altyapısının güçlendirilmesi ve ihracat gibi hedefler çerçevesinde yerel ekonomilerin geliştirilmesi kapsamında değerlendiriyoruz. bölge planında turizm, seramik ve süs eşyası ile birlikte tüm yerel dinamikleri harekete geçirecek ve kentimizin rekabet gücünü artıracak projeler sunacağız, treyler ve yarı römork üretimi, tarımsal gıda sanayi ve jeotermal seracılık da yer alacağımız diğer alanlar olacak. Önümüzdeki dönemde odaklanmak “Bütün bu adımlarımızla Nevşehir’in kalkınma yoluna ve kalkınma sürecine katkı sağlayacak, bu şehri tüm ekonomik unsurlarıyla bir çekim merkezi haline getirmek için canla başla çalışmaya devam edeceğiz.”

“Dünyanın gözü önünde 40 binden fazla insan katledildi”

İsrail’in Gazze’de tüm dünyaya izlettiği soykırıma da değinen Kacır, şöyle devam etti:

“Dünyanın gözü önünde 40 binden fazla insan katledildi. Kadınlar, çocuklar, yaşlılar, masumlar dünyanın gözü önünde katledildi. Hastaneler, okullar, camiler, kiliseler tonlarca bombayla yerle bir edildi. 2 milyondan fazla insan Artık İsrail’in, coğrafyamızın diğer bölgelerine de vahşet getirmeye çalıştığını, kendilerine vaat edildiğine inandıkları toprakları haksız yere almak için masum insanlar üzerinde uyguladığını görüyoruz. Bu sapkın inançla onlara ait olmaları gerektiğini söylüyorlar. Belki yarınlara kadar kimse masumların hıçkırıkları üzerine bir medeniyet inşa edemeyecek ama ne soykırımcı İsrail yönetimiyle ne de bundan asla kurtulamayacaklar. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde, tarih karşısında, insanlık karşısında, adalet karşısında bu yönetimin yaptıklarının hesabının mutlaka sorulacağının tüm delilleri. Tamamen bağımsız bir Türkiye. Durmamız gereken yerde durmaya, söylememiz gerekeni söylemeye, haykırmamız gereken gerçekleri tüm insanlığa haykırmaya devam edeceğiz. Türkiye, kimliği ne olursa olsun her zaman masumların ve mazlumların yanında olmuştur. Bundan sonra da mazlumlara el uzatmaya, masumlara destek olmaya devam edecektir.”

“22 yıl önce 192 olan Organize Sanayi Bölgelerimizin sayısını 362’ye çıkardık.”

Bugün yapılan çalışmayı paylaşmak istediğini belirten Kacır, şöyle konuştu: “Bildiğiniz gibi şehirlerimizin kalkınması için organize sanayi bölgeleri kuruyoruz. Türkiye genelinde 22 yıl önce 192 olan organize sanayi bölge sayısını zaten artırdık. Organize sanayi bölgelerimizde aktif üretim yapan tesis sayımızı 362’ye çıkardık. Bu dönemde organize sanayi bölgelerimizdeki istihdamı 415 binden 2 milyon 650 bine çıkardık. Hedefimiz planlı sanayileşmeyi hızla sürdürmektir. Bu anlayışla Türkiye’nin her yerinde 81 ilde, özellikle organize sanayi bölgelerinin yönetim süreçlerinde “hedefli mekanizmalar geliştirmeye çalışıyoruz.”

Organize sanayi bölgelerindeki yatırım alanları sanayicilere açıldı

Geçtiğimiz ay OSB Yönetmeliği’nde çok büyük bir değişiklik yapıldığını hatırlatan Bakan Kacır, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu değişikliğin en önemli uygulamalarından biri de artık her ayın ilk Pazartesi günü Türkiye’nin tüm organize sanayi bölgelerindeki yatırım yerlerinin online tahsise açılması ve sanayicilerimizin kullanımına sunulması oldu. Bugün 133 organize sanayi bölgemizdeki 1484 yatırım yerimizin tamamında, ayrıca 6 organize sanayi bölgemizde yaklaşık olarak kurulacak arazi edinim ve erişimlerinde online olarak ön tahsis işlemleri başlatılıyor. 1600 fabrika. “Sanayi bölgelerimizi genişletip arzı artırdıkça sanayicilerimizin bu sanayi bölgelerinde ihtiyaç duydukları arazilere erişimini kolaylaştırmaya devam edeceğiz. Bu uygulamayla sanayi alanı arzının hızlandırılmasının, arsa fiyatlarındaki istenmeyen artışların da önüne geçecek bir sonuç doğurmasını da bekliyoruz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir